четверг, 26 марта 2020 г.

     Доброго дня, фізичні вправи це один з найкращих способів зміцнити імунітет, а головне найдешевший, зараз це особливо актуально.

      Загальний руховий режим молодшого школяра — це самостійна або спеціально організована п (дорослим) фізкультурноігрова активність дитини протягом дня (від підйому до відбою). Вона складається переважно з основних рухів і спрямована на фізичний розвиток учня, загальне оздоровлення й гармонізацію інтелектуальних і фізичних навантажень на уроці та в позаурочний час. Створення повноцінного рухового режиму передбачає забезпечення виконання школярем такої кількості локомоцій (рухів) протягом дня, яка дасть змогу гармонійно збалансувати багатогодинне сидіння дитини вдома та велике інформаційно-інтелектуальне навантаження, яке лягає на неї .
       Норми рухової активності для дітей певного віку. Здорова, активна дитина 6-7 років робить щоденно в середньому 12–15 тис. рухів (умовних кроків). У наступні три роки обсяг нормальної рухової активності молодших школярів зростає до 20 тис. рухів на день (на їх виконання дитина витрачає приблизно 3–3,5 год).
       Періоди підйому і спаду фізіологічної активності дитини. Організовуючи рухову активність молодших школярів, слід брати до уваги періоди її підйому. Переважно вони припадають на такі часові проміжки: 7.00–8.00, 12.00–14.00, 15.00– 16.00 та 20.00–21.00. При цьому треба пам’ятати, що не варто організовувати рухливі ігри перед вкладанням у ліжко, адже вони можуть призвести до порушення нормального сну дитини. Окрім того, батькам  слід ураховувати, що в кожного малюка свій індивідуальний добовий ритм фізичної активності, який залежить, наприклад, від особливостей сну (приналежність дитини до “жайворонків”, “сов”, “голубів”). y Потреба в динамічній розрядці. Молодший школяр близько 85 % денного часу змушений проводити в статичному положенні, сидячи, що шкодить його здоров’ю. Тому залежно від віку дитини треба проводити динамічні розрядки: кожних 15– 20 хв — фізкультхвилинку, 30–40 хв — перерву.
   


Комментариев нет:

Отправить комментарий

             Комплекс загальнорозвиваючих фіз. вправ для учнів 5-11класів. Виконувати двічі, тричі на день, навантаження регулюємо збіл...